TOP

Over ons

Na meerdere jaren vanuit een eigen atelier aan huis én voor een juwelierszaak in Alkmaar te hebben gewerkt, is in september 2013 een langgekoesterde droom van Klaas-Jan Stammis en zijn echtgenote Christie uitgekomen; de opening van hun eigen zaak. In het nieuwe hart van Bergen is, geheel naar eigen ontwerp, de nieuwe winkel vormgegeven. Achter een glazen wand in de winkel neemt het atelier een prominente plaats in. Dit is de plek waar u Klaas-Jan dagelijks aan het werk kunt zien. Deze transparante opzet is een hele bewuste keuze. De edelsmederij is immers een prachtig ambacht en wij vinden dat dat gezien mag worden.

Klaas-Jan Stammis is een edelsmid pur sang. “De uitdaging om, binnen elke opdracht, iets unieks neer te zetten waar de klant echt tevreden mee is, dat geeft mij de ultieme motivatie”, zo licht hij desgevraagd toe. “Er bestaat geen groter plezier dan het, binnen de technische mogelijkheden uitwerken van een idee, om vervolgens de perfecte uitvoering te mogen presenteren aan de klant.” Een goed voorbeeld hiervan is het schaakspel dat werd vervaardigd voor (toenmalig) Koningin Beatrix. De enige voorwaarde voor deze opdracht? Een strak vormgegeven, maar ook kindvriendelijk schaakspel. “Haar enthousiasme over het eindresultaat en de waardering voor het vakwerk waren hartverwarmend en een unieke ervaring.”

Christie Stammis is, samen met Klaas-Jan, de drijvende kracht achter de zaak. Samen gaven zij de winkel vorm. Het eindresultaat vinden ze allebei geweldig, maar ze hebben vooral ook erg genoten van hele ontwerp-, bouw- en ontwikkelproces. Natuurlijk is Christie nog steeds actief betrokken bij de strategie van de zaak. Zij denkt regelmatig mee over nieuwe ontwerpen, aanpassingen binnen de collectie en het algehele sfeerbeeld. Dit zorgt voor een blijvende betrokkenheid en een frisse kijk.

Steven van Nieuwburg heeft, na zijn studieperiode in zowel binnen- als buitenland, in verschillende branches en functies ervaring opgedaan. Nu richt hij zich volledig op Stammis Edelsmid-Juwelier. Steven is hét aanspreekpunt voor de klant, zowel in de winkel als via de webshop. Samen met Klaas-Jan en Christie is hij continu bezig met de ontwikkeling van de collecties en de uitstraling van de winkel en de etalages.

Eline Kuijper is na haar afstuderen aan de vakschool in Schoonhoven vol enthousiasme en passie begonnen bij Stammis Edelsmid-Juwelier. Ze is voornamelijk te vinden in het atelier waar ze zich richt op de reparaties van uw sieraden en het maken van nieuwe juwelen. Het verdiepen in de achtergrond van elk juweel en het zo origineel mogelijk herstellen hiervan is een grote drijfveer. Daarnaast is de afwisseling met het maken van nieuwe juwelen heel leerzaam en fantastisch om te doen. Oude en nieuwe herinneringen helpen creëren en herstellen geeft een fantastisch gevoel aldus Eline.