TOP

Ringmaathulp

Ringmaat hulp

Persoonlijk bij uw juwelier langs gaan om uw vinger of ring op te laten meten, is natuurlijk de allerbeste methode. U bent hiervoor altijd van harte welkom bij ons. Er zijn natuurlijk ook manieren om de maat zelf op te meten, maar hierbij loopt u altijd het risico dat de ring later alsnog op maat gemaakt moet worden.

Meet de maat van een goed passende ring

Leg de ring plat op een centimeter/liniaal en meet, exact door het midden van de ring, de binnendiameter op. Deze maat (in millimeters) is de juiste maat van de ring. Let er wel op dat een brede ring strakker aanvoelt en lastiger om-/afgaat dan een smalle(re) ring. Gebruikt u voor het opmeten bij voorkeur dus een ring die overeenkomt met de breedte van de ring die u graag zou willen bestellen.

Meet de omtrek van uw vinger

U kunt ook de omtrek van uw vinger opmeten met behulp van een lint of koord. Doe dit losjes om uw vinger en meet deze daarna op met een liniaal. Deel deze omtrek door π (3,14) en rond de uitkomst af op hele of halve cijfers. Rekenvoorbeeld: 50/π=15,92. In dit voorbeeld wordt de diameter dus 16mm.

Verlovingsringen

Een verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan achteraf altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel leuker als deze in één keer goed past. Meet, zoals eerder beschreven, de binnendiameter op of neem een ring van hem/haar mee naar de winkel, zodat we deze precies voor u kunnen opmeten. U kunt hem/haar misschien adviseren om bestaande ringen eens goed schoon te laten maken of op te laten poetsen. U zorgt er dan voor dat er (ook) een ring tussen zit die hij/zij aan de ringvinger draagt, zodat we deze ongemerkt kunnen opmeten.